Skriv tekster til hjemmesider

Brug denne guide, der indeholder information om hvordan du skriver gode SEO tekster til hjemmesider.

LÆS OM:

 1. SØGEORDSLISTE – DE ORD/SÆTNINGER DU GERNE VIL FINDES PÅ
 2. SÅDAN FÅR DU HJÆLP AF GOOGLE
 3. OPBYGNING AF TEKST
  • TEKST EKSEMPLER


DETTE SKAL DU BRUGE:

 • en side på dit website du gerne vil forbedre.
  • Find ud af hvor du præcis ligger i søgeresultatet inden du går igang.
 • Notesblok og Blyant eller
 • Noteblok og copy/paste
 • Internet, Google.dk eller måske DuckDuckGo?

 


FIND GODE ORD OG SÆTNINGER = SØGEORDLISTE

Denne liste vil give dig mulighed for at få gode ord og sætninger med ind i din tekst, tekst som søgemaskinerne mener er relevante. Denne liste med søgeord og sætninger er vigtig fordi fordi du får en facitliste du bør indarbejde i din tekst. Og gør du det, så vil din tekst blive vist i flere søgninger.

Spørg dig selv; hvilke søgeord vil man bruge for at finde løsninger/muligheder/priser/leveringstider/bonusinfo og meget meget mere…

Lad os sige du sælger vinterdæk, så spørg søgemaskinerne hvilke andre ord der bliver brugt sammen med Vinterdæk. Det gør du ved at besøge eksempelvis Google punktum dk og i søgefeltet skrive Vinterd.. Allerede inden du har skrevet færdig vil google afsløre hvilke søgeord du kan bruge i den søgning du er ved at foretage. Disse søgeord har Google lært fra alle de andre der søger efter Vinterdæk(+)

SEO tekster til din hjemmeside

Når du har noteret disse søgeord, så tryk på enter og få et søgeresultatat. Nu scroller du nu ned i bunden af siden og ser yderligere søgeord. (søgeord/sætninger/longtail keywords)

SEO tekster hjemmerside - giver gode placeringer i søgemaskinerne

Og du bliver ved med at finde på relevante søgeord for at udtømme dine muligheder. Du har nu en liste med ord/sætninger du absolut skal bruge når du skriver din tekst.

Sådan bygger teksten op

Skriv det som for målgruppen er vigtigst FØRST!! Sørg for at bruge søgeord fra listen. Skriv sætninger i den del af teksten som er hovedteksten og den som kan ses på siden, uden at man skal scrolle

FORDI: mange skimmer et website i første besøg. Marker et par af de vigtige ord med fed/kursiv så de skiller sig ud og bliver bemærket.

Det første afsnit er et tydeligt afsnit / en kort beskrivelse der fortæller hvad man kan på denne side og skriv tekst som er svar på de mest almindelige spørgsmål.

EKSEMPEL PÅ DEN INDLEDENDE TEKST TIL EN SIDE

Kom sikkert igennem vinteren med Bedst i Test Vinterdæk til familiebilen. Priser på vinterdæk starter på 498,- pr. stk. Drop ind og få skiftet til Vinterdæk hver dag 18-20

Denne indledende tekst er vigtig når det handler om at få kunden ind i butikken, men også vigtig fordi du her bruger de søgeord der er vigtigst for dig. Resten af din side handler mest om hvordan vi får Google til at synes din side har godt indhold.

Fortæl om fordele, også ift. til konkurrerende produkter

 • Produktbeskrivelse
 • Design-mæssig beskrivelse af produktet
 • Særlige egenskaber
 • Holdbarhed
 • Om vedligeholdelse
 • Serviceaftale
 • Teknisk beskrivelse/datablade
 • Sammenhængen mellem Produktionsmetode og kvalitet
 • Link til en test eller en youtube video
 • Lav Punktopstillinger – det er Google også glad for

HUSK: GIV DINE KUNDER NOGET EKSTRA

Denne uge: gratis montering!
Kaffe altid inkl.

Det er SUPER-VIGTIGT at du gør det helt klart hvordan det foregår,
RING OG BOOK DIN TID NU
KIG IND – DER ER GLØG OG ÆBLESKIVER MENS DU VENTER
BOOK ONLINE og FÅ 10%

Ja, Giv dine besøgende en grund til at vælge dig frem for konkurrenterne. JA! det kan godt være kvalitet eller god service der gør dig til den bedste, men sørg for at det er en fordel din kunde kan bruge. Og ER din service god, så skal du ikke bruge lige så mange kræfter næster gang du inviterer dem indenfor.

Billeder til dine tekstsider

Billeder er SUPER-VIGTIGE. Du skal ikke downloade og vise leverandørens version. Du skal lave din egen.

Du skal sørge for at billedernavne hedder vinterdaek-16tommer-familiebil.jpg og de skal ikke fylde særlig mange KiloByte, ja faktisk langt under 100kb hvis det er muligt.

Dette skal du også huske

Sørg for din tekst er opsat så den er overskuelig. Brug rigeligt med mellemrum(ENTER) undervejs

Du skal IKKE skrive Vinterdæk flere hundrede gange, Skriv til målgruppen. Ham der skal have skiftet dæk, eller single-moren med en lille Peugeot 107 Din liste med søgeord/søgeordstillinger/sætninger vil afsløre hvor mange andre sider du kan lave om vinterdæk. Moderne søgemaskiner fokuserer på emner, ikke på enkelt søgeord. Hvis du ønsker at få høje placeringer for et bestemt søgeord, skal du sørge for, at hele din hjemmeside er relevant for emnet for det pågældende søgeord.

Jo flere sider din hjemmeside har, der er relevante for et bestemt emne (og de søgeord, der er relateret til det pågældende emne), desto mere sandsynligt er det, at dine websider får høj placering for individuelle søgeord og søgeord, der er relateret til det pågældende emne .

Med andre ord optimere forskellige sider på dit websted til forskellige søgeord og søgeord, der alle er relateret til dit websteds hovedemne.

Få en bedre placering i Google’s søgeresultat

Hvis du gennemfører de 8 punkter i SEO GUIDEN: Optimering af indhold på dit website, så LOVER jeg at at du får en bedre placering i Googles søgeresultat.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *