Sådan bruger du overskrifter på din hjemmeside

Overskrifter på hjemmeside

En af de vigtige ting på en hjemmeside er brugen af overskrifter, eller Headings som de kaldes i fagsprog. I forhold til søgemaskineoptimering er overskrifterne én af de ledetråde søgemaskinerne bruger for forstå hvad det efterfølgende indhold handler om.

Overskrifter du kan bruge på din hjemmeside er navngivet fra H1 – H6. Udseende, farve, størrelse og skrifttype er kodet i dit stylesheet, eller endnu nemmere, tilpasset i dit tema i WordPress.

Tidligere var et lavt tal lige med større vigtighed, så alle sider startede altid med en H1 overskrift. Og som overskrift til afsnit brugte man så H2 H3 osv.


der er en ingen straf eller en kræsen algoritme der bestemmer at man skal have den rigtige rækkefølge af Headings. Google bruger headings til at forstå hvilket indhold der hører til hvor. Det betyder at en side ikke nødvendigsvis skal starte med H1-tag og næste overskrift skal så heller ikke være en H2’er.’ sagde John Mueller fra Google Webmaster Office Hours d. 13/4-2018 – 
Se videoen nederst på denne side

FAKTA:

  • Du skal ikke holde hierakiet. Google tolker IKKE indholdet bedre hvis tekster og headings er opdelt hierakisk.
  • Du kan bruge alle de H1’er du vil, eller starte din side med en H6’er hvis det passer bedre i designet.

Der er en ingen straf eller en kræsen algoritme i Google’s søgemaskine der bestemmer, at man skal have den rigtige rækkefølge af Headings. Google bruger headings til at forstå, hvilket indhold der hører til hvor.

Sådan bruger du overskrifter korrekt

Du skal have dit søgeord, det som folk vil søge efter, med i din H1 overskrift. For en virksomhed der sælger dæk i Kolding vil det være bedst at have en H1 overskrift som ‘Køb nye dæk i Kolding’ og så lade den efterfølgende tekst på hjemmesiden beskrive det produkt som der tilbydes.

Du kan også placere eksempelvis information om hvor i Kolding, eks. Vejlevej; Køb nye dæk – Vejlevej i Kolding. Det bidrager til den Lokale SEO optimering og vil give dig relevante besøg fra lokalområdet.

Selvfølgelig skal der mere til for at have en perfekt SEO optimeret side, men det er en god start, når det kommer til at gøre din hjemmeside konkurrencedygtig i søgeresultater.