8 tips til god hjemmeside

Formålet med en at have en god hjemmeside kan være forskelligt og afhængigt af det den er fremstillet til, men det gælder grundlæggende om den bliver fundet og virker på tværs af alle de måder vi bruger internettet på. En god hjemmeside skal være en effektiv hjemmeside.

Men hvad er en god hjemmeside?

Disse punkter kendetegner en god hjemmeside og du bør have din opmærksomhed her, hvis du gerne vil have succes online.

1. Webdesignet skal være enkelt, pænt og unikt. Det første man ubevidst bemærker når man besøger en hjemmeside er designet. Sørg for at det matcher virksomhedens farver eller din målgruppe- Det skal være overskueligt, troværdig. Designet besvarer spørgsmål som dine kunder til enhver tid spørger om, hvad har jeg af muligheder her og, hvor skal jeg trykke.

2. Kunderne bruger computere, tablets og mobiltelefoner. Dit website skal være responsive, hvis ikke det er, så ryger du bagerst i køen en enhver søgning hvor konkurrencen står mod hjemmesider der ER responsive. Keep it simple og optimalt til alle slags enheder.

3. Indholdet kan være produkter, ydelser, nyheder/blog. Sørg for at hjemmesiden tydeligt viser det du tilbyder. Ingen skal være i tvivl om formålet eller om hvad der er det vigtigste. Brug tydelige “call2actions” (eks. knapper)

  • se alle produkter
  • bestil online
  • kontakt salgsafdeling
  • seneste nyt

4. Du skal ikke underkende brugen af professionelle foto. Vi er meget visuelle og skimmer meget før vi læser. Derfor er det vigtigt at produktfotos, tekst eller illustrationer er forståelige. Google kan godt se hvad der er på dit billede, og hvis du sørger for at navngive dit foto eks. en-god-hjemmeside.jpg og indtaster en passende ALT-tag; mit bud på en god hjemmeside, så bidrager disse detaljer til det budskab du har skrevet i din overskrift

LÆS MERE OM HJEMMESIDE-TEKSTER og SEO HER

5. Fokus på indlæsningstiden af din hjemmeside. Ja, kunderne er utålmodige og et langsomt website og kan være afgørende for om kunderne “køber” din virksomhed. Sørg for at indlæsningstiden af dit website ikke er et problem. Langsomme sider trækker ned i den samlede score og dit website kommer bagerst i køen. Du kan bruge Google Pagespeed til at teste indlæsningstiden på din hjemmeside. Nedenfor ses test-resultatet af denne side,

et god hjemmeside er hurtig
fra Google Pagespeed test af denne side

6. Hav en god side-struktur og skab gode oplevelser. Når man første gang besøger en hjemmeside er det ofte helt specifikke oplysninger man leder efter. Man skimmer en side og derfor kan du skal du fremhæve elementer, tekst og billeder som er vigtige og giver svar. Det vigtige på en side er visuelt i den første visning af skærmbilledet, altså en sidevisning uden scroll. En velstruktureret hjemmeside præsenterer information overskueligt og ensartet.

7. Indhold er vigtig. Dårlige tekst kan hurtigt skræmme besøgende og få dem til at forlade en hjemmeside. Sørg for at at indholdet er relevant og aktuelt.

8. Søgemaskineoptimering aka SEO. SEO har stor effekt og vælger du at få eksterne ressourcer til at arbejde med SEO på din hjemmeside, så vil du uden tvivl kunne se/mærke en forskel. Du vil se en forbedring i besøgstallet og den kan være alt fra en fordobling til meget mere.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *