Hvorfor SSL på hjemmesiden

Har du ligesom mig spurgt dig selv, hvad er det lige med det der HTTPS?

Hvad er det ekstra “s” til?

Det ekstra S står for “SSL”, som igen står for Secure Sockets Layer – Det er en teknologi, der krypterer din forbindelse til din hjemmeside, og på den måde kan hackere ikke se de data der flyder mellem brugeren og din webserver.

Hele begrebet https er et ganske interessant emne. Så udover hvad det betyder, så lad os se på hvorfor det er vigtigt. Og hvorfor har du brug for det på din hjemmeside?

Der er faktisk mange grunde, så lad os se på de 5 vigtigste.

Det er godt for søgning. Googles algoritme kræver et krypteret forbindelse hvis du skal have en top-placering i søgeresultatet. Det som der kan gøre forskellen er https. Hos Google forklares det således: “Hvis alle kvalitetssignaler er ens for to hjemmesider, så vil det website med HTTPS få det ekstra skub, der gør at det udkonkurrerer konkurrenten.

Det hele handler om et sikkert internet, som bl.a. gør at Google flere gange om året optimerer deres algoritme for at skabe bedre brugeroplevelser.

Det bedste til brugeren. SSL bidrager til at forhindre hacking/aflytning af data-transmissionen mellem en bruger og et website og derfor holdes brugerens data eller oplysninger sikre.

Derfor er https meget vigtigt en hjemmeside modtager betaling og kreditkort eller blot en simpel login-funktion. HTTPS på et website fortæller også brugerne at ejeren gør en indsats for at holde deres oplysninger sikre og ikke bliver stjålet.

SSL er vigtigt for AMP. AMP står for accelerated mobile pages. Det er den teknologi, der gør det muligt at indlæse sider fra en hjemmeside øjeblikkeligt på mobile devices. Når man søger efter noget på sin telefon via Google, så kan du i dag se et lyn-ikon i søgeresultaterne, og det betyder, at det er optimeret som AMP.

Google indekserer til mobile devices. Det viser sig, at Google indeksere til mobil brug, hvilket betyder, at dets “algoritmer i sidste ende primært vil bruge den mobile version af en hjemmeside til at rangere sider i søgeresultate-listen.

Men for at et mobilt websted skal kunne indekseres, anbefaler Google flere bedste fremgangsmåder, hvoraf den ene skal “begynde med at migrere til HTTPS også fordi et HTTPS vises forean HTTP i googles indeks 😉

Ikke sikker
I januar 2017 begynder Chrome ver. 56 at vise “ikke sikker” i browserens adresse felt ved http (bemærk, at det mangler “s”) på hjemmesider  der beder brugere om login eller kreditkortoplysninger.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *